How to Make Basic Crepes طريقة عمل الكريب لكل الحشوات


How to Make Basic Crepes طريقة عمل الكريب لكل الحشوات
How to Make Basic Crepes طريقة عمل الكريب لكل الحشوات

Scroll down for English post
وصفة اليوم من الوصفات السهلة والسريعة التي يمكن تحضيرها للإفطار، الغداء، العشاء، أو حتى الحلو، خليط الكريب يمكن تحضيره بكميات قبل طهيه حتى من الليلة السابقة، ويتم حشوه واستخدام الحشوة المفضلة لكل وجبة، جبن مشكل مثلاً أو عسل للإفطار، فاهيتا دجاج أو سوسيس للغداء أو العشاء، ونوتيلا أو مربى... إلخ للحلو.

أمثلة لوصفات الكريب بمدونتي: كريب النوتيلا بالموز، كريب الفراولة والنوتيلا.

نصيحة الوصفة:
1- لنتيجة أفضل يفضل أن يترك خليط الكريب ليرتاح بالثلاجة مدة ساعة على الأقل، ولكن يمكن الاستغناء عن هذه الخطوة إذا لم يكن هناك وقت متاح، كما يمكن تحضره قبل فترة من طهيه من اليوم السابق.
2- يفضل استخدام مقلاة غير قابلة للالتصاق لنتيجة أفضل أثناء طهي الكريب، وليس بالضرورة مقلاة خاصة للكريب فقط.

الوصفة تكفــي: 5 كريب تقريباً

وقت التحضير: 5 دقائق
وقت الطهــــي: 15 دقيقة
My recipe of the day is very easy for a whole day meals, it's very easy and could be made for breakfast, lunch, dinner, and even dessert! Crepe batter could be made a head of time, even a night before, and prepared and be filled with your favorite sweet or savory fillings, like cheese mix or honey for breakfast, chicken fajitas or sausage stir fry for lunch or dinner, and Nutella or jam, ...etc. for desserts!
Crepe recipes from my blog: Nutella Banana Crepes, Strawberry & Nutella Crepes
Recipe tips:
1- For the best results, the batter should rest for at least an hour in the refrigerator, you could skip this step if you don't have enough time! Or you could make it up to a night before cooking and store in the refrigerator.
2- It's better to use a non stick pan while making crepes, and not necessarily a crepe pan.

Serves: 5 crepes approx.
Prep. Time: 5 minutes
Cooking Time: 15 minutes

Scroll down for English recipe
المقادير:
1 كوب حليب سائل
1/2 كوب دقيق
1حبة بيض متوسطة إلى كبيرة
1/2 ملعقة طعام زبدة ذائبة بالإضافة للقليل لدهن المقلاة
1/8 ملعقة شاي ملح (طرف الملعقة)

الطريقة:
شاهدوا الطريقة بالتفصيل بالفيديو هنا
 

1- نخلط المكونات السائلة بالمضرب اليدوي، ثم نضيف الدقيق والملح ونخلطهم إلى أن يمتزجوا جيداً، وإذا وجد أي تكتلات يفضل تصفية خليط الكريب بمصفاة ضيقة للتخلص منها.
2- نغطي إناء الخليط ونضعه بالثلاجة يرتاح ساعة على الأقل (تابع النصيحة أعلاه).
3- نقوم بتسخين المقلاة على حرارة متوسطة وندهنها بالقليل من الزبد، ثم نضع طبقة رفيعة من خليط الكريب ونلف المقلاة كما بالفيديو لنوزع الخليط بالتساوي.
4- نترك الكريب ينضج دقيقتين تقريباً على الجهة الأولى أو إلى أن يصبح ذهبي اللون، ثم نقلبه على الجهة الأخرى لنصف دقيقة أو دقيقة أخرى.
5- نمسح المقلاة بمنديل مطبخ وندهنها مرة أخرى ونضيف طبقة أخرى من خليط الكريب وهكذا إلى أن ننتهي.
6- يتم حشوه بالحشوة المفضلة حلو أو مالح ويقدم بالهناء والشفاء :)

How to Make Basic Crepes طريقة عمل الكريب لكل الحشوات
How to Make Basic Crepes طريقة عمل الكريب لكل الحشوات

Ingredients:
1 cup milk
1/2 cup flour
1 medium large egg
1/2 tbsp melted butter, plus more for the pan
1/8 tsp salt

Directions:
1- Whisk the liquid ingredients together, then add the salt and flour and whisk just till mixed well, if there are any lumps, pass it through a fine sieve.
2- Cover the bowl with a plastic wrap and let rest for at least an hour in the refrigerator (check out recipe tip above!)
3- Heat a nonstick pan over medium heat, grease with butter and pour a thin layer of the crepe batter, rotate the pan as shown in the video above to spread the batter evenly.
4- Let cook for about 1 to 2 minutes or until golden, then flip it and let cook for 30 to 60 seconds or so.
5- Wipe the pan with a kitchen towel, then grease again with little butter and pour a thin layer of batter, cook and repeat for every crepe till done.
6- Fill with your favorite filling sweet or savory, serve and,... Bon Appétit :)

Comments